2013. április 2., kedd

Ha maradt a húsvéti sonkából

 A főtt sonka hetekig is eláll a hűtőben, így nem kell attól tartanunk, hogy hamar megromlik. Egy kis fantáziával könnyen becsempészhetjük ételeinkbe a húsvéti sonkát kicsit újraértelmezve, torma és kalács nélkül.
Vékonyan felszelve tehetjük pizzára, apróra kockázva szinte bármilyen tésztaételt feldobhatunk vele, de lángostésztába is tehetjük.
Sonkás krumplipuffancs
Hozzávalók: maradék krumplipüré (3 dl), maradék, felkockázott sonka, 10 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 10 dkg liszt kevés sütőporral keverve, só, bors
Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, majd forró olajban kisütjük.

Krumplipuffancs sonkával gazdagítva

Almás sonkasaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg alma
  • 10 dkg sonka
  • 2 főtt tojás
  • 5 dkg dió
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom leve
  • 3 dkg porcukor
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

Összekeverjük a majonézt, tejfölt, a citrom levét, porcukrot, sót. Ebbe a salátaöntetbe keverjük bele az apróra vágott almát, csíkokra vágott sonkát, feldarabolt főtt tojást, durvára vágott diót és az apróra vágott petrezyelyemzöldet.

Ledarálva, mustárral ízesítve felhasználhatjuk tölteléknek akár egy sajtos-sonkás lepényhez, akár kifliket tölthetünk vele. Ha felkockázzuk, beleszórjuk sűrűre főzött besamelmártásba, remek rakott tésztát süthetünk belőle. De nagyon finom a zsenge zöldborsóleves is sonkával, sok-sok friss petrezselyemmel, apró galuskákkal.
/mindmegette/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése