2014. november 10., hétfő

Lúdláb torta

Tészta hozzávalói:  8 darab tojás, 8 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor, 1 dl étolaj, magozott meggy, 10 dkg tortabevonó étcsokoládé a tetejére.  
                   
Krém hozzávalói : Főzött krém: 2,5 dl tej, 3 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor.  

Vajas krém: 1 margarin kocka, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg porcukor.

 
A tojások sárgáját a cukorral és étolajjal habosra keverem, majd a fehérjét kemény habbá verem. A lisztet elkeverem a sütőporral és 2 evőkanál kakaóval, majd az egészet összekeverem. Én úgy csinálom, hogy a tojássárgás masszához először keverek a fehérjehabból majd lassan hozzáadom a lisztet és a maradék fehérje habot is. Vajazott- lisztezett tepsibe öntöm és előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokom sütöm.
Közben készíthetők a krémek. A vajas krém értelemszerűen csomómentesre keverem a hozzávalókat. A főzött krémhez a tejet felforralom a beletett vaníliás cukorral és lassan, állandó keverés  mellett hozzáadom a 3 evőkanál lisztet és sűrűre főzöm, majd  hagyom kihűlni. Hűlés után a kétféle krémet gépi mixerrel összedolgozom.
A tésztát lapjában és hosszában  vágom ketté és a krémmel megtöltöm, amibe magozott meggyet teszek  és a tetejét olvasztott tortabevonóval bevonom. Az így elkészített tésztát én 3 részre vágom hosszában és az egyes darabokat  cikk-cakk alakban tortaszelet formára vágom. A krémbe esetleg rumot vagy rumaromát lehet tenni.


Forrás: Lúdláb torta Ildikó módra
Donna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése