Krém hozzávalói : Főzött krém: 2,5 dl tej, 3 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor.
Vajas krém: 1 margarin kocka, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg porcukor.
Közben készíthetők a krémek. A vajas krém értelemszerűen csomómentesre keverem a hozzávalókat. A főzött krémhez a tejet felforralom a beletett vaníliás cukorral és lassan, állandó keverés mellett hozzáadom a 3 evőkanál lisztet és sűrűre főzöm, majd hagyom kihűlni. Hűlés után a kétféle krémet gépi mixerrel összedolgozom.
A tésztát lapjában és hosszában vágom ketté és a krémmel megtöltöm, amibe magozott meggyet teszek és a tetejét olvasztott tortabevonóval bevonom. Az így elkészített tésztát én 3 részre vágom hosszában és az egyes darabokat cikk-cakk alakban tortaszelet formára vágom. A krémbe esetleg rumot vagy rumaromát lehet tenni.
Forrás: Lúdláb torta Ildikó módra
Donna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése