2014. november 27., csütörtök

Zserbó

Hozzávalók

  • Kakaómáz 2 dkg kakaó
    14 dkg cukor
    5 dkg Rama
    1/2 dl víz
  • Töltelék sárgabaracklekvár
    1 cs. vaníliás cukor
    15 dkg cukor
    25 dkg dió

  • 1 csipet só
    2 tojássárgája
    3 ek. tejföl
    1 1/2 dkg élesztő
    6 dkg cukor
    25 dkg Rama
    50 dkg liszt

    Elkészítés

    A lisztet a Ramával elmorzsolom, hozzáadom a cukrot, a tejfölben elkevert élesztőt, a sót, tojássárgáját. Jól összegyúrom, 3 részre osztom. A diót ledarálom, egy tálban összekeverem a cukorral, vaníliás cukorral. Az első lapot kinyújtom, tepsibe teszem. A tésztát megkenem lekvárral és rászórom a dió felét. Ezután jön a következőlap és szintén megkenem a lekvárral, megszórom a dió másik felével. Erre teszem a harmadik kinyújtott tésztát. Villával megszurkálom, és aranybarnára sütöm. Ha kihűlt, egy kisebb lábasban a cukrot és a kakaót 1/2 dl vízzel sűrűre főzöm, állandó kevergetés mellett. Ha sűrű (kb 10 perc), leveszem a tűzről és 5 dkg Ramát keverek el benne. A süti tetejére kenem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése