2014. november 5., szerda

Almás ínyencségek

Csirkemell párolt almával

Hozzávalók /2 személyre/

40 dkg csirkemell, 4 alma, 1,5 evőkanál vaj, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál őrölt fahéj, 3 szem szegfűszeg, só, fehér bors

A csirkemellet két darabba vágjuk, sóval fehér borssal ízesítjük. Fél evőkanál vajat megolvasztunk, rátesszük a húst, és mindkét oldalán pirosra sütjük. Az almákt meghámozzuk, magházukat kivesszük, majd kis darabokra vágjuk. Összeforgatjuk a ciromlével.A maradék vajat megolvasztjuk, rátesszük az almát, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, meg a szegfűszeget, összeforgatjuk és fedő alatt néhány perc alatt megpároljuk. A csirkemellet szeletekre vágjuk és a párolt almával tálaljuk.

/Juhász Hajnalka/






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése