A töltelékhez:
• 1 üveg narancslekvár
• 1 üveg narancslekvár
A krémhez:
• 2,5 dl tej
• fél rúd vanília
• 2,5 dl tej
• fél rúd vanília
• 4 tojássárgája
• 4 evőkanál cukor
• 2 evőkanál liszt
• 5-5 dkg vaj és őrölt mandula
Elkészítése:
A tejet a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és apránként adagolva beledolgozzuk a tejet. Kislángon, kevergetve sűrűre főzzük. A vajat és a mandulát simára keverjük. A palacsintákat a szokásos módon megsütjük, majd egymásra rétegezzük úgy, hogy váltakozva megkenjük a lekvárral és a krémmel. Az utolsó palacsintát cukorral megszórjuk. Sütőben karamellesre grillezzük (vagy alufóliával lefedjük, és kb. 15 percig a sütőben sütjük).
Fortély
Látványos tálalás, ha narancslikőrrel meglocsoljuk, és meggyújtjuk.
• 4 evőkanál cukor
• 2 evőkanál liszt
• 5-5 dkg vaj és őrölt mandula
Elkészítése:
A tejet a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és apránként adagolva beledolgozzuk a tejet. Kislángon, kevergetve sűrűre főzzük. A vajat és a mandulát simára keverjük. A palacsintákat a szokásos módon megsütjük, majd egymásra rétegezzük úgy, hogy váltakozva megkenjük a lekvárral és a krémmel. Az utolsó palacsintát cukorral megszórjuk. Sütőben karamellesre grillezzük (vagy alufóliával lefedjük, és kb. 15 percig a sütőben sütjük).
Fortély
Látványos tálalás, ha narancslikőrrel meglocsoljuk, és meggyújtjuk.
Variáció
Tejszínhabbal kevert almakompótot kínálhatunk hozzá.
Tejszínhabbal kevert almakompótot kínálhatunk hozzá.
Tipp
Illatos palacsintákat kapunk, ha a tésztába kevés narancslét keverünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése