2014. november 22., szombat

Narancsos palacsintatorta

Egy tartalmas leves és egy narancsos palacsintatorta - íme egy kitűnő vasárnapi ebéd menüje. Elkészítése is egyszerű, hiszen a palacsinta tésztája a hagyományos módon készül, csak tölteléke tér el a szokásostól, és előnye, hogy sokkal könnyebb, mint a csokis-diós tortaváltozatok. A narancslekvár, a vaníliakrém, a mandula íze és illata felülmúlhatatlan együttessé forrnak össze benne. 


Hozzávalók (6 személyre):

• 10 hagyományos palacsinta
A töltelékhez:
• 1 üveg narancslekvár
A krémhez:
• 2,5 dl tej
• fél rúd vanília

• 4 tojássárgája
• 4 evőkanál cukor
• 2 evőkanál liszt
• 5-5 dkg vaj és őrölt mandula

Elkészítése:
A tejet a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és apránként adagolva beledolgozzuk a tejet. Kislángon, kevergetve sűrűre főzzük. A vajat és a mandulát simára keverjük. A palacsintákat a szokásos módon megsütjük, majd egymásra rétegezzük úgy, hogy váltakozva megkenjük a lekvárral és a krémmel. Az utolsó palacsintát cukorral megszórjuk. Sütőben karamellesre grillezzük (vagy alufóliával lefedjük, és kb. 15 percig a sütőben sütjük).

Fortély
Látványos tálalás, ha narancslikőrrel meglocsoljuk, és meggyújtjuk.

Variáció
Tejszínhabbal kevert almakompótot kínálhatunk hozzá.

Tipp
Illatos palacsintákat kapunk, ha a tésztába kevés narancslét keverünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése