2012. szeptember 23., vasárnap

A csokoládé

Vannak az életünkben olyan pillanatok, amikor szükségét érezzük, hogy kényeztessük testünket-lelkünket egyaránt. Ennek egyik „legédesebb" eszköze a csokoládé, amelyért millióan rajongnak már hosszú-hosszú évszázadok óta.

Csokoládécsodák
Ha hiszed, ha nem a csokoládéra igenis szükségünk van. És nem csak azért, mert nagyszerű érzés, amikor krémesen elolvad a szádban, hanem táplálkozási szempontból sem utolsó. Most felfedjük, mi van a csokoládéban, ami jó a testednek, lelkednek, szellemednek egyaránt.
.Először is, a csokoládét nagyon könnyen emészti szervezetünk. Kutatások igazolták, hogy egy 20 dkg-s csokoládé átlagosan egy órát tölt a gyomrunkban, míg a legtöbb ételféleség ettől jóval hosszabb ideig kering.

Tévhit, hogy az étcsokoládé kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a sokkal ízletesebb tejcsokoládé. Kb. 560 kcal/100 g. Inkább az összetételükben különböznek - míg az étcsokoládé több zsírt, addig a tejcsokoládé több cukrot és több kalciumot tartalmaz (tejcsokoládé: 200-220 mg/100g kalcium, étcsokoládé:
 60 mg/100 g).
A csokoládé jótékony hatása


Segít a stressz és a feszültség oldásában

A csokoládé számos olyan anyagot tartalmaz, amely a szellemi szintedet növeli. A benne lévő szénhidrátok segítik a triptofán felszívódását, amely szerepet játszik a boldogsághormonok termelésében, és ez bizony pozitív hatással van a hangulatodra és csökkenti a feszültséget. A csokoládéban lévő magnézium nyugtató hatása szintén segít a stresszoldásban. Kutatások szerint a csokoládé kitűnő antidepresszáns, a rendszeres - de nem túlzásba vitt - fogyasztása tehát valóban csökkenti a stresszt, és a feszültséget.



Boldogságérzetet biztosít

Ha csokoládét fogyasztasz, gyakran érezheted úgy, hogy testileg és szellemileg egyaránt kiegyensúlyozott vagy. Több összetevője van ugyanis, ami jó hatással van az agyműködésre, és a ,,jólét" érzésére.

Az igazat mondó csokoládé

 Számtani feladvány:
1. Egy hét alatt hányszor kívánod a csokoládét?
(ez a szám nagyobb kell legyen, mint 0 és kisebb, mint 10)
2.  Ezt a számot szorozd  meg 2-vel
(azért, hogy az eredmény páros szám legyen)
3. . Adj hozzá 5-öt
4. Az eredményt szorozd  meg 50-el..
5. Ha már eltelt a szülinapod az idén, adj az eredményhez 1762-öt,
Ha még nem volt szülinapod, akkor adj az
eredményhez 1761-et.
 (Az eredmény egy négyjegyű szám kell legyen)
 6. Most az eredményből vond le a születési éved
Végül az eredmény egy háromjegyű szám. Az első szám azt jelenti, hogy hányszor ennél csokoládét egy héten.
És az utolsó két szám pedig azt mutatja, hogy hány éves vagy.
Csak a 2012-es évben működik  ez a számtani feladvány!

 

network.hu  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése