
Most van a picon friss csombor, érdemes megszárítva eltenni , mert a káposzta-ételekbe, /én egy csipetnyit még a húslevesbe is teszek/ tökfőzeléknek kellemes, jó ízt ad.
Hozzávalók:
: 1 fej édeskáposzta, megfőzve,. 3-4 nagy levelet félretenni, a többit úgy előkészíteni, mint a töltött káposztához, darálthús a töltelékhez /szokásos módon, ugyanaz, mint a töltöttkáposzta tölteléke/ 1/2 liter paradicsomlé,csombor /egy kis szál, vagy ha nincs friss 1 kávéskanálnyi szárított/ és egy nagy csomag friss kapor
Elkészítem a tölteléket a szokásos módon,csak egy kicsit kisebb. egyforma,"batyút" az edény aljára kevés zsiradék /olaj, vagy zsír/ /beteritem egy káposztalevéllel erre teszem a csokor kaprot, csombort, befedem még egy másik levéllel és szépen elhelyezem a töltelékeket, a kimaradt káposztaleveleket felaprítom, rászóróm, végül betakarom, befedem az egészet a félretett káposztalevéllel. A paradicsomlevet kicsit /kevés cukorral/ ízesitem és ráöntöm a káposztára, úgy hogy ellepje. Kicsi lángon, lassan főzőm, néha megforgatom, rázom a fazekat, keverni nem szabad../nem igényel nagy odafigyelést, ha kicsi a láng, / /a paradicsomlevet magába szívja/ a töltelékeket tejföllel meglocsolva , tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése