2012. szeptember 29., szombat

Padlizsán legyező

Őszi piac


Szivárványszínű padlizsán legyező

2 kicsi padlizsán
1 kisebb cukkini
1 sárga paprika
4 paradicsom
2 fej hagyma
(füstölt) tofu
2 gerezd fokhagyma
4 levél bazsalikom
4 kis ág kakukkfű
olívaolaj


A padlizsánokat legyezőszerűen vagdossuk be, úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, alaposan sózzuk be és hagyjuk 30 percig állni, majd mossuk és töröljük szárazra őket.
Az egyik paradicsomot és a cukkinit karikázzuk fel, a paprikát, a tofut szeleteljük fel , majd a padlizsán zsebeit töltsük meg velük.
Egy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal, szórjuk bele az apróra kockázott hagymát, adjuk hozzá a a feldarabolt maradék töltelék zöldségeket és keverjük össze a zúzott fokhagymával , az aprított fűszernövényekkel.
A keverékre tegyük rá a padlizsánokat, takarjuk le alufóliával és helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe 25 percre, majd távolítsuk el a fóliát és süssük további 20 percen át.
/Forrás: recept, kép 90 napos diéta/Judit/ 







Padlizsán előkészítése /lásd előző recept/
25 dkg gomba
1 kg padlizsán
10 dkg sajt /Óvári/
30 dkg paradicsom
10 dkg vöröshagyma
1 dkg margarin

Fűszerek: só, oregáno,kakukkfű,fehérbors
 /4 személy/

A vöröshagymát megtisztiítjuk, a gombát, paradicsomot megmossuk, és mindhárom zöldséget 1 cm-es karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, a padlizsánokat belefektetjük, és a legyezően szétnyíló közöket megtöltjük zöldségkarikákkal. Meghintjük a fűszerekkel és lefedjük. Előmelegített sütőben
200 fokon kb 40 percig sütjük.A fedőt levéve megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, amig a sajt ráolvad.

/Személyenként 1 db  padlizsánt vásároljunk /
 /Gézsi Andrásné receptje/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése