
A Dél- és Közép-Amerikában őshonos zöldség igazi vitaminbomba nagyon egészséges
Mint minden narancssárga színű zöldség, a sütőtök is igen gazdag karotinoidokban, valamint C és B vitamintartalma is jelentős. Több fajtája kapható, a legbiztosabb a hosszúkás alakú sonkatök, ez szinte mindig finom édes lesz.
Sütőtökös tészta
Apróra vágott kolozsvári szalonnát megpirítani, erre tenni kis kockákra vágott sütőtököt és addig kevergetni míg megpuhul, de még nem esik szét, két gerezd szétnyomott fokhagymával ízesíteni. megszórni borssal, rozmaringgal és az egészet főtt csigatésztával összekeverni.
Sütőtök leves

egy közepes sütőtök
2 evőkanál étkezési keményítő
10 dkg vaj
só, bors
3 dl tejszín
1 evőkanál méz
Elkészítés:
A tököt felkockázzuk, majd a megolvasztott vajba beletesszük,5-8 percig sütjük, majd egy kis csésze vízzel felöntjük. A párolást kb. 10-12 percig végezzük.
Besűrítjük az étkezési keményítővel, majd még hozzáadunk 5dl vizet. Összeturmixoljuk, majd jöhet a só, bors. A legvégén tesszük bele a tejszínt és a mézet.
.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése