2012. október 14., vasárnap

Csirkemell

Citromos mártással:
 A csirkemellfilét  /kevés sóval   sózzuk, vajon, olajon fedő alatt kevés víz, vagy húslé hozzáadásával puhára pároljuk  /vagy vajjal kikent fóliába csomagolva párolva/   a megpuhult húst vajazott tálba tesszük, mustárral,sóval  cukorral, kevés citromhéjjal és citromlével ízesített tejföllel  leöntjük,pár percre sütőbe tesszük, hogy jól átforrósodjon, vajas  burgonyát, párolt rizst esetleg spagettit adhatunk mellé.

Sajtos csirkemell:

A csirkemelleket levesben puhára  főzzük, majd a húst a csontról leszedjük, vékony metéltre vágjuk. Vajjal, vagy zsírral megkent edénybe tegyük úgy, hogy a közepe üresen maradjon, ide ütjük a  tojást, gyengén sózzuk, a húsra kevés vajat csepegtetünk és tegyük előmelegített sütőbe annyi időre, amiíg a tojásfehérje megalvad. Reszelt sajttal beszórva, tálaljuk, zöldsaláta, vagy párolt zöldség a körete.

Maradék főtt, vagy sült csirkehúst vagdaljunk finomra, vajból és lisztből készítsünk  fehér mártást, engedjük fel 1 deci tejjel, főzzük sűrűre,keverjük össze a vagdalt hússal. Lehetőleg  egyforma nagyságú almákat hámozzunk meg,vájjuk ki a közepét,az almákat citromos vízben /így nem barnul meg/ főzzük, majd a /kivájt almát apróra vágva a hús közé keverjük/ a megfőtt, lecsepegtetett almákat töltsük meg a húsos töltelékkel, vajjal kikent tűzálló tálban sütőben 8-10percig süssük.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése