2012. október 15., hétfő

Gyors és finom fánk


Hozzávalók: 2 pohár natur joghurt
                   2 egész tojás
                   15 dkg kristálycukor
                    1 csomag sütőpor
                   30 dkg finomliszt
                    1 csomag vanilíás cukor

Elkészités


Joghurtot tojással, cukorral, sütőporral, csipet sóval,

  elkeverni, belekeverni a lisztet és a vaniliás cukrot, az egészet egybekeverni fakanállal.

Forró olajban kisütni, kanállal adagolva.
 Bő, forró olajba csorgatom kiskanállal (ha nagykanállal csinálom, a közepe nyers marad). Az első oldalát fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül aranybarnára sütöm. Porcukorral meghintve vagy lekvárral tálalom.

Megjegyzés:

Fontos, hogy bő és kellően forró olajban süssük! Kicsit lassan sül, figyelni kell, hogy oda ne égjen. Nagyon finom!
                         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése