2013. február 20., szerda

Almasaláta céklával

60 dkg alma
40 dkg cékla
10 dkg lila  hagyma
6 dkg óvár  sajt
2 db tojás
2 dl  12 % tejföl

/4 személy/



Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A céklát nyersen meghámozzuk,és   kis lyukú reszelőn megreszeljük. A tojásokat megfőzzük. Az almát és a céklát egy tálban összekeverjük,sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a hagymát és a sajtot.Elkészítjük az öntetet: a tojások sárgáját, édesítőszert /cukrot/,borsot, mustárt teszünk a tejfölbe ízlés szerint és csomómentesre elkeverjük.Az öntetet a céklára öntjük és összekeverjük.Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a főtt tojásfehérjét a salátára reszeljük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése