A megmosott csirke mindkét felét
sózzuk, belsejét bekenjük majoránnával, külső felületét borssal
ízesítjük. Az előkészített csirkét magas falú tepsibe tesszük, majd
leöntjük olvasztott vajjal, alá pedig a fehérbort öntjük. Letakarva,
sütőben pároljuk, a bort pedig pótoljuk, szükség és tetszés szerint. Ha
már megpuhult, vékony szalonnaszeleteket borítunk rá, és ropogósra
sütjük.
Konyakos kacsasült
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa
1 fej vöröshagyma
10 dkg húsos szalonna
5 dkg liszt
2 dl vörösbor
½ dl konyak
15 dkg kacsamáj
5 dkg vaj
1 dl olaj
1 csokor petrezselyem
2 babérlevél
kakukkfű, só
Elkészítés:
Tedd be a kacsát sülni a sütőbe. Pirítsd meg egy kevés olajban a kacsa
aprólékát, a negyedekre vágott hagymát és a kockákra vágott szalonnát.
Szórd meg a liszttel, öntsd fel a vörösborral, egy kevés vízzel és a
konyakkal. Ízesítsd petrezselyemmel, babérlevéllel, kakukkfűvel és
sóval, forrald fel, és főzd 30-35 percig nagy lángon, majd szűrd le. A
kacsa máját pirítsd meg egy kevés vajon, majd törd át, és keverd a
leszűrt mártásba. A közben ropogósra sült kacsa zsírját is keverd a
mártásba. Tálaláskor darabold fel a kacsát, és a mártással leöntve,
burgonyapürével, vagy krokettel tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése