2013. február 6., szerda

Sztrapacska

Fokhagymás, tejfölös sztrapacska 


• 1,5 kg burgonya
• kb. 45 dkg liszt
• 2 tojás
• 2 dl tejföl
• 1 fej vöröshagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma
• paradicsom
• paprika
• petrezselyemzöld a díszítéshez

A sztrapacskához a krumplit meghámozzuk, lereszeljük, majd tojásokkal és liszttel sűrű (galuskaszerű) masszává összekeverjük és megsózzuk. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk bele, mint a nokedlit, és amikor feljön a víz felszínére, kiszedjük. Három evőkanálnyi olajon megpirítunk egy fej finomra vágott vöröshagymát, ráöntünk egy pohár tejfölt, amibe előzőleg belekevertünk 2-3 gerezd összezúzott fokhagymát. Éppen csak felforraljuk, és a meleg sztrapacskával elkeverjük. Paprikakarikákkal és paradicsomgerezdekkel megrakva tálaljuk, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
Hagyományosan szalonnazsírral készítették a hagymás tejfölt: kisütött szalonnazsíron pirították meg a hagymát, és a szalonnatepertőt tálaláskor az étel tetejére szórták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése