2013. február 15., péntek

Kókuszos sütemény


2.5 pohár liszt
1 pohár kókusz
1 zacskó sütőpor
1 pohár cukor
fel pohár olaj
3 nagy tojás
csipet só
2 kk van.aroma
3 negyed pohár narancslé

A száraz anyagokat (cukor kivételével) összekeverjük. A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, ezután az olajat, van.aromát,belekeverjük a narancslét, beleforgatjuk a lisztes keveréket, formába öntjük, 170 fokon 30-35 percig (tűpróba) sütjük. Gazdagíthatjuk csokidarabokkal, mazsolával.
/Marisom receptje/

A kókusz  pontos eredete máig tisztázatlan. Dél-kelet Ázsia, Polinézia is lehetséges. Új-Zélandon 15 millió éves kókuszleletet is találtak. A kókuszdió jó úszó, már Norvégiában is találtak csírázóképes példányokat. A kókusz mindenesetre hosszú utat tesz meg, mire a szupermarketek polcairól hazavihetjük. A legtöbb kókuszt a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Indiában termesztik. A kókuszpálma az egyik leghasznosabb kultúrnövény a világon, minden részét felhasználják. Szőnyegek, ruhák, táskák készülnek a rostos köpenyből font fonalból. A belső héjból edényeket, tálakat csinálnak. Melyik nő nem használt még kókuszos naptejet, sampont vagy testápolót? Az afrikai nők kókuszolajjal ápolják a hajukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése